Trijumfalni kraj sezone

pzr1Rukometaši Proletera, šampioni Prve lige – grupa Sever, sinoć su u Kristalnoj dvorani odigrali revijalni susret protiv reprezentacije Lige.
Tom prilikom uručen je šampionski pehar, a naša ekipa se tako oprostila od trećeg ranga takmičenja i sledeće sezone će igrati u Super B ligi.

Kada je kapiten Proletera Matija Bjelica ponosno podigao pehar koji su on i njegovi saigrači zaslužili kao šampioni Prve lige sever, usledilo je slavlje na terenu Kristalne dvorane. Šampionima su titulu i plasman u Super B ligu čestitali zvaničnici Rukometnog saveza Vojvodine i reprezentativci prvoligaškog Severa.

– Sada mogu samo da čestitam igračima i svima koji su nam pomogli i podržali nas. Zasluženo smo prvi, ostvarili smo zacrtani cilj. Sada ćemo malo da uživamo u ostvarenom uspehu, da se odmorimo, a onda slede pripreme za početak takmičenja u novom rangu – rekao je trener Milan Grubanov.
Matija Bjelica kaže da svaki sportista živi za trenutke kada se slavi uspeh, a posebno kada u ime ekipe dobije pehar. On ističe da mu je čast što je kapiten Proletera i veruje da je ova titula samo početak sjajnog trofejnog niza crveno-belih rukometaša.
– Ovo je najlepši način da završimo napornu i dugu sezonu. Nije bilo lako, bili smo favoriti, ali smo to morali na terenu da dokažemo. Titula je uspeh tima – svih igrača, trenera i uprave kluba. Naredne sezone ćemo igrati u višem rangu, biće nam teže. Proleteru je mesto u eliti i mi ćemo se boriti da naš klub vratimo u najviši rang jer nam je tamo i mesto – izjavio je Bjelica.

Sinoć se od rukometa oprostio i bek „crveno – belih“, Srđan Veljković – Zuga (36), koji je utakmicu posmatrao pored terena.
– Posle 22 godine na parketu, rešio sam da stavim tačku na igračku karijeru. Odluka nije bila laka, ali sam prelomio, jer ne mogu da uskladim posao i treninge. Drago mi je što se opraštam od „crveno – belog“ dresa sa peharom u rukama – istakao je Veljković.