Pripreme punom parom!

Ekipa se punom parom priprema za novu sezonu, Trener Momir Rnić je fizički deo priprema sa igračima odradio u Karađorđevom parku, a potom je ekipa počela sa radom i u kristalnoj dvorani.

Klub je podmlađen, otišli su Stanko i Slobodan Dimitrić u Dinamo iz Pančeva, a Gorjan Spahić, Branko Karanović, Miloš Knežević, Stefan Vukoje u Crvenu zvezdu iz Mokrina. U Klub su pristigla i tri igrača iz ORK Zrenjanina, to su Žarko Grujić, Aleksandar Čobanov i Dražen Dujaković. Na prvom treningu su bili i Marko Gaćinović, Milan Todorov, Marko Šaru, Matija Bjelica, Stefan Toškov, Marko Trninić, Miljan Erić, Branko Tomić, Aleksa Gaćinović, Aleksandar Lazić, Bojan Paun, Žarko Dimitrić, Vesko Barjaktarović, Luka Petrović  i Nenad  Lukač.

  • Imamo izuzetno mladu ekipu, otišlo je 6 iskusnih igrača, prvi put u istoriji u Proletera imamo samo jednog igrača sa strane, a to je Miljan Erić. Prvenstveni cilj je da ostanemo u ligi ove sezone,, a sobzirom da su ovo sve momci iz Zrenjanina  i da poseduju ogoman potencijal trebalo bi u budućnosti mnogo očekivati od njih, nadam se da će to prepoznati i Grad  i svi istinski ljubitelji sporta. Dobro ćemo se pripremiti i nadam se dobrom rezultatu – rekao je trener RK Proleter Momir Rnić.

Super B liga je promenjena u odnosu na prošlu sezonu. Liga će biti podeljena u dve grupe po 12 klubova. Liga u kojoj će se takmičiti Proleter je Super B liga/sever – centar, a igraće: Inđija, Kikinda Grindeks, Crvenka, Vrbas Petrol, Jedinstvo Novi Bečej, Kolubara, Mačva Bogatić, Loznica, Sinđelić, Morava iz Velike Plane, i Rekreativo iz Beograda. Prvoplasirana ekipa će se plasirati u Super ligu.

  • Dosta su ujednačene ekipe u našoj ligi, malo više iskustva imaju Kolubara i kikinda. Ostali su slični nama i tu vidim šansu da napravimo dobar rezultat. nema dugih putovanja kao prošle sezone i to značajno olakšava nastup u ovom takmičarskom ciklusu – završio je Momir Rnić.